Andrei Visan, COACH EDUCATIE financiara

CURSURI EDUCATIE FINANCIARA

curs practic de baza – ONLINE live

Cursul nostru introductiv de educatie financiara ofera metode eficiente pentru a invata cum sa gestionati mai bine banii si sa luati decizii financiare mai inteligente.

experienta in training

cursuri sustinute

clienti multumiti

cursuri educatie financiara

Introducere

Prin participarea la cursul nostru de educatie financiara de pe platforma FormulaBanilor, veti invata despre suma necesara pentru a atinge independenta financiara si veti putea stabili singuri cat sa economisiti lunar si in ce perioada de timp pentru a atinge acest obiectiv. Va vom ghida in alegerea instrumentelor financiare potrivite pentru voi si in optimizarea investitiilor, astfel incat sa dedicati doar cateva minute pe luna acestor activitati.

Cursul nostru este bogat in exemple practice si raspunsuri la intrebari specifice. Va fi un curs interactiv, care va va permite sa incepeti imediat sa investiti pe Bursa de Valori Bucuresti. Vom explora diverse scenarii si suntem deschisi sa discutam chiar si situatii reale ale participantilor, analizand cand si in ce conditii puteti atinge independenta financiara. Avand o strategie bine pusa la punct, chiar si in momentele de volatilitate si in momentele in care apar sentimente de frica, veti putea obtine succesul dorit.

Pasi in educatia financiara

Pentru a fi mai responsabil, urmeaza acesti pasi in educatie financiara:

  1. Plateste-te pe tine primul!
  2. Amana achizitia – delayed gratification
  3. Creeaza un fond de rezerva
  4. Redu cheltuielile inutile
  5. Creaza obiceiul de a economisi lunar
  6. Investeste economiile
  7. Optimizeaza procesul de investitie
  8. Familiarizeaza-te cu obligatii fiscale
  9. Tine-te de plan!

Asadar, daca esti in cautare de educatie financiara practica, pe intelesul tau, te asteptam in programul FormulaBanilor.

Apeland la un coach de educatie financiara poti sa te feresti de greseli costisitoare, iti poti contura o strategie de investitii si iti poti indeplini obiectivul financiar dorit.

Investind pe termen lung poti ajunge sa ai venituri pasive mari, fara a mai fi nevoit sa muncesti. Aceste venituri iti pot acoperi cheltuilelile si sa iti permita un stil de viata mai liber si mai relaxat.

Vezi cum stai cu educatia financiara

Vei afla rapid raspunsul, via test grila de zece intrebari.

Detaliere pasi educatie financiara

1. Plateste-te pe tine primul!

Unul dintre cele mai importante sfaturi in educatia financiara este sa ne platim pe noi in primul rand. Cum facem asta? Odata ce primim salariul, ar trebui sa separam o suma intr-un cont dedicat nou, inainte de a plati facturile, ratele si alte cheltuieli necesare. Este important sa punem deoparte un procent din venituri si apoi sa gestionam restul banilor.

2. Amana achizitia – delayed gratification

Ai auzit de regula amanarii unei achizitii pana a doua zi? Poate ar trebui sa o aplici. Aceasta regula este utila deoarece adesea cumparam impulsiv. Daca amanam achizitia pentru o perioada, avem timp sa reflectam daca acel produs este cu adevarat util pentru noi.

Astfel, vom putea discerne mai usor intre dorinte si nevoi reale. Este important sa ne informam despre produsele pe care le dorim, in special cele costisitoare si pe termen lung.

Iar cu cat o achizitie este mai costisitoare, cu atat este indicat sa o amanam mai mult. Poate doua zile pentru o rochie noua, poate doua saptamani pentru un telefon nou, poate 5 luni pentru o casa sau masina noua.

3. Creeaza un fond de rezerva

Ai luat in considerare ce s-ar intampla daca ai pierde job-ul sau daca cineva drag tie ar avea o problema de sanatate? Daca ai avea un fond de rezerva, vei putea face fata mai usor acestor situatii dificile. Un fond de rezerva reprezinta o sursa de lichiditate care acopera partial sau integral cheltuielile in perioadele cu venituri mai scazute, in cazul somajului temporar sau al unor urgente neprevazute.

In caz de situatii de forta majora, este recomandat sa poti acoperi cheltuielile pentru cel putin 3-6 luni doar din fondul de rezerva. Acesta poate fi utilizat in cazuri precum pierderea locului de munca, urgente medicale, daune la locuinta, reparatii auto neprevazute sau costuri de calatorie neprevazute. Prin planificare si previziune, putem trece cu incredere peste orice obstacol.

4. Redu cheltuielile inutile

Gandeste-te ca 100 lei pe luna, investiti cu 10% dobanda pe an, devin aproximativ 40000 euro in 30 de ani.

Pentru a reduce cheltuielile inutile, trebuie sa analizam atent cheltuielile noastre lunare si sa identificam cele care nu sunt neaparat necesare si de care ne putem lipsi.

Nu trebuie sa ne simtim vinovati atunci cand ne rasfatam ocazional cu o cina la restaurantul preferat, dar este important sa fim constienti ca aceste mese in oras afecteaza bugetul nostru.

Cu totii apreciem o cafea buna, dar, de multe ori, ajungem sa cheltuim mai mult decat este necesar. In medie, romanii cheltuie aproape 40 de lei pe saptamana doar pe cafea, bani care ar putea fi utilizati in alte cheltuieli prioritare.

Acelasi principiu se aplica si in cazul serviciilor la care suntem abonati, dar pe care nu le folosim in mod real. Cu adevarat urmaresti toate canalele din grila de programe TV? Ai nevoie cu adevarat de un abonament mai mare de internet cand petreci majoritatea timpului pe retelele sociale? Pe langa alte cheltuieli similare, de multe ori suntem influentati sa facem achizitii neplanificate pe internet.

Cursurile de educatie financiara ofera un mediu structurat si specializat in care poti invata strategii, concepte si abilitati practice pentru a-ti imbunatati starea financiara personala. In acest articol, vom explora beneficiile pe care cursurile de educatie financiara le pot aduce si de ce ar trebui sa le consideri ca o investitie valoroasa in propria ta educatie financiara.

Intelegerea conceptelor financiare de baza: Cursurile de educatie financiara iti ofera o fundatie solida in ceea ce priveste conceptele si principiile financiare esentiale. Acestea includ aspecte precum bugetarea, economisirea, investitiile, gestionarea datoriilor si planificarea financiara pe termen lung. Prin intelegerea acestor concepte de baza, vei fi mai bine pregatit sa iei decizii financiare intelepte si sa eviti capcanele comune care pot afecta situatia ta financiara.

Dezvoltarea abilitatilor financiare practice: Cursurile de educatie financiara ofera oportunitati practice de a dezvolta abilitatile necesare pentru a-ti gestiona banii eficient. Acestea pot include exercitii de bugetare, planificarea cheltuielilor, analiza investitiilor si gestionarea datoriilor. Prin practicarea acestor abilitati intr-un mediu controlat si cu suportul unui expert, vei castiga incredere si pricepere in gestionarea finantelor tale personale.

 Identificarea si evitarea capcanelor financiare: Cursurile de educatie financiara te pot invata sa identifici si sa eviti capcanele financiare comune. Acestea pot include aspecte precum imprumuturile cu dobanda inalta, marketingul agresiv, deciziile financiare emotionale si cheltuielile impulsive. Prin intelegerea acestor capcane si prin dobandirea de strategii de gestionare a riscului, vei putea sa-ti protejezi banii si sa eviti problemele financiare pe termen lung.

Planificare financiara pe termen lung: Cursurile de educatie financiara te pot ajuta sa-ti dezvolti abilitatile de planificare financiara pe termen lung. Aceasta include stabilirea obiectivelor financiare, crearea unui buget realist, economisirea eficienta si dezvoltarea unei strategii de investitii adecvate. Prin invatarea acestor abilitati, vei fi mai bine pregatit sa-ti construiesti un viitor financiar solid si sa-ti atingi obiectivele financiare pe termen lung.

Cursurile de educatie financiara ofera numeroase beneficii in ceea ce priveste gestionarea eficienta a banilor si obtinerea unui viitor financiar mai bun. Acestea te ajuta sa intelegi conceptele financiare de baza, sa dezvolti abilitati practice, sa identifici si sa eviti capcanele financiare si sa-ti planifici finantele pe termen lung. Investitia intr-un curs de educatie financiara este o modalitate inteligenta de a-ti imbunatati cunostintele si abilitatile financiare, oferindu-ti astfel un avantaj valoros in gestionarea finantelor personale si in atingerea obiectivelor tale financiare.

Cuprins curs educatie financiara

Capitolul 1: Introducere in Educatia Financiara

1.1 Importanta educatiei financiare in viata personala si profesionala

1.2 Obiectivele si beneficiile unui curs de educatie financiara

1.3 Abordarea si structura cursului

Capitolul 2: Fundamentele Finantelor Personale

2.1 Bugetarea si gestionarea veniturilor si cheltuielilor

2.2 Economisirea eficienta si construirea unui fond de urgenta

2.3 Gestionarea datoriilor

2.4 Planificarea financiara pe termen scurt si lung

Capitolul 3: Investitii si Cresterea Patrimoniului

3.1 Concepte de baza in investitii

3.2 Evaluarea si selectia instrumentelor de investitii

3.3 Strategii de diversificare si gestionare a riscului

3.4 Investitii pe termen lung si planificarea pensiei

Capitolul 4: Piata Bursiera si Investitiile in Actiuni

4.1 Introducere in piata bursiera si functionarea ei

4.2 Identificarea oportunitatilor de investitii si construirea unui portofoliu

4.3 Gestionarea riscurilor si psihologia investitiilor in actiuni

Capitolul 5: Planificarea Fiscala si Optimizarea Impozitelor

5.1 Sistemul fiscal si principalele categorii de impozite

5.2 Strategii de planificare fiscala personala

5.3 Impozitele si investitiile

5.4 Aspecte legale si etice in planificarea fiscala

Capitolul 6: Abordarea Psihologica a Banilor si Gestionarea Emotiilor Financiare

6.1 Impactul comportamentului si atitudinii asupra gestionarii banilor

6.2 Identificarea si depasirea obiceiurilor financiare nesanatoase

6.3 Gestionarea stresului si anxietatii legate de finante

6.4 Construirea unei mentalitati pozitive si durabile in privinta banilor

Capitolul 7: Crearea unui Plan de Actiune Financiara Personalizat

7.1 Evaluarea situatiei financiare personale

7.2 Stabilirea obiectivelor financiare si planificarea strategiilor de atingere a acestora

7.3 Implementarea si monitorizarea planului financiar personal

7.4 Adaptarea si ajustarea planului in functie de schimbari si evolutii

Acum stiu ce am de facut!

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
In doar cateva ore am invatat cat de usor este sa iti faci cont pe Tradeville si sa incepi sa investesti. Mi-a placut in mod special partea de strategie, cum pot face alegeri de una singura fara riscuri mari. Acum stiu ce am de facut pentru un venit pasiv in viitor.
Elena M.

Este totul atat de usor!

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
Ajutorul tau in crearea unui buget personal a schimbat complet modul in care gestionez banii. Mersi ca m-ai ajutat sa imi fac un buget personal si sa am motivatia sa ma tin de el. Nu-mi vine sa cred ca am ajuns sa am economii si sa investesc pe bursa.
Radu Gabriel L.

Recomand cu incredere!

5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
5 star rating
Nu as fi avut curajul sa incep sa investesc pe bursa fara sfaturile tale. Am inceput sa investesc pe bursa cu incredere, vad rezultate pozitive si iti sunt recunoscatoare pentru asta. Te voi recomanda cu incredere prietenilor mei pe viitor.
Andreea G.

Concluzie a cursului

Un curs de educatie financiara cuprinzator si bine structurat poate oferi participantilor abilitatile si cunostintele necesare pentru a-si gestiona eficient finantele personale, a investi in mod inteligent si a-si construi un viitor financiar sigur si stabil. Cuprinsul propus acopera aspectele fundamentale ale educatiei financiare, incepand de la conceptele de baza si pana la strategii avansate de investitii, planificare fiscala si gestionare a riscurilor. Prin prezentarea unor subiecte relevante si captivante, acest curs poate atrage cumparatori si le poate oferi participantilor instrumentele necesare pentru a-si atinge obiectivele financiare pe termen lung.

Utilizand cursuri de educatie financiara bine concepute, acestea pot fi deosebit de valoroase pentru oameni de toate varstele si nivelurile de experienta financiara. Este important sa ne dezvoltam o intelegere mai profunda a modului in care functioneaza finantele si de asemenea, sa invatam cum sa ne gestionam banii intr-un mod mai inteligent si mai eficient.

Un curs de educatie financiara poate acoperi o gama larga de subiecte, precum economisirea si investitiile, bugetarea si gestionarea cheltuielilor, gestionarea creditelor si a datoriilor, planificarea financiara pe termen lung si planificarea fiscala si multe altele.

In ceea ce priveste economisirea si investitiile, un curs de educatie financiara poate ajuta oamenii sa inteleaga diferentele dintre diverse tipuri de conturi de economii, precum si sa dezvolte abilitati de investitii inteligente in actiuni, obligatiuni si alte tipuri de instrumente financiare.

Bugetarea si gestionarea cheltuielilor sunt, de asemenea, subiecte importante care pot fi acoperite intr-un curs de educatie financiara. Invatarea cum sa stabiliti un buget si cum sa va gestionati cheltuielile poate fi deosebit de util pentru a evita sa cheltuiti mai mult decat puteti permite sau sa ajungeti in datorii.

Gestionarea creditelor si a datoriilor poate fi deosebit de importanta pentru oamenii care doresc sa isi imbunatateasca scorul de credit sau sa evite sa ajunga in situatii financiare dificile. Intelegerea cum functioneaza creditele si datoriile si cum sa le gestionati in mod eficient poate fi crucial pentru succesul financiar pe termen lung.

In cele din urma, planificarea financiara pe termen lung si impozitele si planificarea fiscala pot fi, de asemenea, subiecte importante acoperite intr-un curs de educatie financiara. Invatarea cum sa va planificati finantele pe termen lung si cum sa va reduceti obligatiile fiscale pot fi deosebit de valoroase pentru a va ajuta sa va atingeti obiectivele financiare pe termen lung.

In concluzie, un curs de educatie financiara poate fi deosebit de valoros pentru oamenii de toate varstele si nivelurile

Daca va doriti sa aveti succes financiar pe termen lung, atunci un curs de educatie financiara poate fi exact ceea ce aveti nevoie. Fie ca sunteti incepator in domeniul finantelor personale sau aveti experienta, un astfel de curs va poate ajuta sa intelegeti concepte complexe si sa dezvoltati abilitati financiare vitale.

In timpul acestui curs, veti invata cum sa economisiti si sa investiti in mod inteligent, sa stabiliti un buget si sa gestionati cheltuielile, sa gestionati creditele si datoriile si sa planificati financiar pe termen lung. Aceste abilitati sunt esentiale pentru a va ajuta sa atingeti obiectivele financiare si sa va asigurati un viitor stabil.

In plus, participarea la acest curs va poate ajuta sa evitati greselile financiare costisitoare, cum ar fi cheltuirea mai mult decat va puteti permite sau acumularea datoriilor greu de platit. Invatand cum sa va gestionati banii intr-un mod mai inteligent, veti fi mai pregatit pentru orice situatie financiara care va poate intampina in viata.

Un alt motiv pentru a participa la acest curs este ca veti avea acces la experti in finante personale care va pot oferi sfaturi si strategii personalizate. Acesti experti va pot ajuta sa luati decizii financiare informate si sa gasiti cele mai bune solutii pentru nevoile dvs. financiare unice.

In plus, participarea la acest curs va poate ajuta sa va dezvoltati abilitatile de comunicare si colaborare. Veti avea ocazia sa lucrati cu alti participanti la proiecte si activitati, ceea ce poate fi util in cresterea retelei dvs. si dezvoltarea de noi oportunitati de afaceri. In final, participarea la un curs de educatie financiara va poate ajuta sa va imbunatatiti viata financiara si sa va asigurati un viitor stabil si sigur. Daca sunteti gata sa va dezvoltati abilitatile financiare si sa incepeti sa luati decizii informate pentru viitorul dvs., atunci acest curs este cu siguranta pentru dvs. Inregistrati-va acum si incepeti sa va construiti cunostintele financiare pentru un viitor mai bun!

cursuri educatie financiara

Intrebari frecvente

Un ETF (Exchange Traded Fund) reprezinta un cos de actiuni ce se tranzactioneaza pe bursa, avand comisioane mai mici fata de fondurile mutuale administrate de banci. Diversificarea adusa de un ETF ajuta la scaderea riscului investiei. Cele mai cunoscute ETF-uri sunt cele ce urmaresc un indice, precum S&P500.

Da, investitiile pe bursa pot fi riscante daca nu stii ce sa faci. Dar, avand cunostinte de educatie financiara si investind pe termen lung (peste 10 ani), te ajuta sa scazi considerabil riscurile. Este mult mai riscant sa nu economisesti sau sa o faci si sa se piarda valoarea economiilor tale din cauza inflatiei.

Pe termen lung te poti astepta la randamente de aproximativ 10%. Desigur acestea pot fi mai mici sau mult mai mari, in functie de alegerile tale si de perioada de timp cat investesti.

Investind pe bursa poti sa iti cresti valoarea economiilor tale si sa ai un venit pasiv. Prin educatie financiara si investitii la bursa poti sa pui banii sa lucreze pentru tine.

Un coach te poate ajuta sa iti stabilesti un obiectiv financiar si te poate invata cum sa il atingi.

Acest obiectiv poate fi cum sa iti platesti datoriile anticipat, cum sa investesti pe bursa, cum sa ajungi independent financiar, sau orice alt exemplu.

Rapid si cu plata online

Te poti inscrie la cursuRILE NOASTRE

Informatiile si materialele prezentate pe FormulaBanilor.ro si in cursurile sale, nu sunt sfaturi de investitii si nu pot fi considerate recomandari de tranzactionare pe bursa. Investitiile pot fir riscante si este nevoie ca fiecare sa analizeze si sa ia singur deciziile de investitii.